Nano


Linia NANO to start stopowa linia do formowania czekolady, której konstrukcja zapewnia bardzo wysoką higienę pracy. Linia ta jest idealną propozycją dla producentów poszukujących urządzeń do mniejszych wydajności lub gdzie ze względu na bardzo zróżnicowany asortyment potrzebne są elastyczne i uniwersalne maszyny. NANO występuje w dwóch wersjach pozwalających na użycie form o standardowych rozmiarach 275×205 mm oraz 425×350 mm lub o rozmiarach specjalnych dopasowanych do wymagań klienta. Obie wersje pozwalają na pracę z realną prędkością do 25 form na minutę. Linia NANO może być wyposażona we wszystkie opcje dostępne na najszerzej znanej linii SACMI Packaging & Chocolate tj. na NEXT CAVEMIL, tyle że osiągana na NANO wydajność będzie proporcjonalnie mniejsza. Jakość wykonywanych produktów i niezwykle wysoka efektywność pracy NANO jest identyczna jak w przypadku linii CAVEMIL. Linia NANO może wykonywać produkty lite, produkty robione w technologii „one shot” oraz produkty nadziewane gdzie muszla wykonywana jest tradycyjnie poprzez obrócenie form lub przy użyciu zimnej matrycy ( tzw. „fast shell”). Linia stanowi ciekawą propozycję dla średniej wielkości zakładów oraz dla dużych producentów, którzy potrzebują linii do dedykowanej linii asortymentu ( np. produktów z białej czekolady).