Systemy buforowania produktów


Użycie wysoko wydajnych linii produkcyjnych, pracujących w trybie ciągłym wymaga takiej organizacji produkcji, aby w razie konieczności zatrzymania linii pakującej, wychodzące z maszyn procesowych produkty można było przez określony czas przechować i wprowadzić do linii pakującej po jej ponownym uruchomieniu. W ofercie SACMI Packaging & Chocolate znajdują się różne rodzaje buforów, których zadaniem jest zapewnienie ciągłości pracy linii i przez to zwiększenie jej efektywności. W zależności od dostępności miejsca proponujemy bufory gondolowe oraz przepływowe typu FIFO ( first in first out) oraz FILO ( first in last out). Wszystkie urządzenia są łatwe w obsłudze dla operatorów, ich konstrukcja gwarantuje dostęp do kluczowych podzespołów przez co maszyny łatwo utrzymać w czystości. Pojemność bufora zależna jest od wielkości produkcji. Nasz dział inżynieryjny analizuje dokładnie dostępne na produkcji miejsce, aby dobrać odpowiedni system buforowania, który eliminując niepotrzebne straty produktów znacznie podniesie efektywność pracy całej linii.

buforowanie