Czekolada

lorem ipsum dolor sit amet

Formowanie produktów czekoladowych


SACMI Packaging & Chocolate obecnie łączy doświadczanie dwóch firm od lat zajmujących się projektowaniem i budową maszyn do formowania czekolady; działającej na rynku od 1907 r Carle&Montanari oraz OPM, która od lat 70 produkuje agregaty dla topowych producentów czekolady na świecie.

Urządzenia o modułowej budowie pozwalają na dowolne konfigurowanie i zestawianie ze sobą różnego typu dozowników i depozytorów dając w rezultacie niegraniczone wręcz możliwości tworzenia najróżniejszych form i kształtów produktów. Doświadczenie OPM w zakresie pakowania pozwala dodatkowo odebrać produkt za agregatem i skierować go do odpowiednich maszyn pakujących i kartoniarek. Dzięki temu cała linia projektowana i produkowana jest w strukturach jednego dostawcy.

Next Cavemil

  • Next Cavemil

  • Nano

  • Next Super

Next CavemilZapytaj o produkt

Flagowym modelem linii formujących proponowanych przez SACMI jest unowocześniona wersja urządzenia CAVEMIL, które zrewolucjonizowało proces formowania czekolady w latach 50 XX wieku. Dzisiaj NEXT CAVEMIL to linia wyposażona w szereg najnowocześniejszych podzespołów i skonstruowana w sposób zapewniający maksymalną efektywność i higienę pracy. Konstrukcja i obudowa maszyny gwarantują też bezpieczeństwo pracy oraz wysoki poziom izolacji akustycznej.

NEXT CAVEMIL oparty jest na modułowej budowie, w której każdy moduł wyposażony może być w dowolne podzespoły. Budowa modułów jest identyczna co ułatwia ich dowolny układ dopasowany do charakterystyki wytwarzanego wyrobu oraz pozwala na łatwe doposażanie linii w nowe moduły w momencie w którym niezbędne one są do realizacji aktualnych potrzeb. Linia pozwala na pracę z realną wydajnością do 32 form na minutę.

NEXT CAVEMIL może być wykorzystywany do wyrobów litych oraz litych z dodatkami jak tabliczki czy batony oraz wyrobów robionych w technologii „one shot”. Do produktów nadziewanych i pralin linia może być dostosowana do tworzenia muszli czekoladowej w formie tradycyjnej oraz przy użyciu zimnej matrycy. Formowanie na zimno tzw „fast shell” pozwala na niezwykle precyzyjne dozowanie czekolady i tworzenie pralin o pożądanej grubości czekolady dochodzącej nawet do 1 mm. Linia wyposażona może być w specjalny typ depozytora tzw. core depositor, którego wymiana zajmuje operatorowi poniżej 10 minut. Dzięki temu przy zmianie dozowanego produktu i konieczności wyczyszczenia depozytora można w kilka minut dokonać zamiany depozytorów aby zapewnić jak najkrótsze przestoje w pracy maszyny.

Po wi�cej informacji skontaktuj si� z nami.

Czytaj więcej

NanoZapytaj o produkt

Linia NANO to start stopowa linia do formowania czekolady, której konstrukcja zapewnia bardzo wysoką higienę pracy. Linia ta jest idealną propozycją dla producentów poszukujących urządzeń do mniejszych wydajności lub gdzie ze względu na bardzo zróżnicowany asortyment potrzebne są elastyczne i uniwersalne maszyny. NANO występuje w dwóch wersjach pozwalających na użycie form o standardowych rozmiarach 275×205 mm oraz 425×350 mm lub o rozmiarach specjalnych dopasowanych do wymagań klienta. Obie wersje pozwalają na pracę z realną prędkością do 25 form na minutę. Linia NANO może być wyposażona we wszystkie opcje dostępne na najszerzej znanej linii SACMI Packaging & Chocolate tj. na NEXT CAVEMIL, tyle że osiągana na NANO wydajność będzie proporcjonalnie mniejsza. Jakość wykonywanych produktów i niezwykle wysoka efektywność pracy NANO jest identyczna jak w przypadku linii CAVEMIL. Linia NANO może wykonywać produkty lite, produkty robione w technologii „one shot” oraz produkty nadziewane gdzie muszla wykonywana jest tradycyjnie poprzez obrócenie form lub przy użyciu zimnej matrycy ( tzw. „fast shell”). Linia stanowi ciekawą propozycję dla średniej wielkości zakładów oraz dla dużych producentów, którzy potrzebują linii do dedykowanej linii asortymentu ( np. produktów z białej czekolady).

Po wi�cej informacji skontaktuj si� z nami.

Czytaj więcej

Next SuperZapytaj o produkt

NEXT SUPER to kontynuacyjna linia pozwalająca na pracę w prędkością do 70 form na minutę. Bardzo wysoka wydajność urządzenia sprawia że maszyna z reguły trafia do największych zakładów produkcyjnych na świecie, i służy do pakowania bardziej okrojonego asortymentu ale z ogromną wydajnością. Dostępne na maszynie formy mogą mieć wielkość dochodzącą do 1200mm. Linia NEXT SUPER może wykonywać produkty lite i produkty wykonywane w technologii „one shot”.

Po wi�cej informacji skontaktuj si� z nami.

Czytaj więcej

Serwis


Stawiamy duży nacisk na ciągły rozwój działu serwisu, który zbudowany jest w oparciu o fabrycznie przeszkolonych techników wykonujących instalacje nowych urządzeń i zapewniających obsługę gwarancyjna i pogwarancyjną. Dzięki dostępowi do części zamiennych serwis Sacmi Packaging & Chocolate Sp. z o.o. zapewnia błyskawiczną reakcję minimalizując ryzyko długiego przestoju maszyn w razie awarii.

Kontakt do serwisu

e-mail: serwis@sacmi.com.pl,
tel: +48 123957502

Części zamienne

e-mail: czesci@sacmi.com.pl,
tel: +48 123957502