NANO CHOCOLINE


NANO CHOCOLINE to mała linia do produkcji czekolady pozwalająca na wytworzenie ok 250-300 kg czekolady na godzinę. Co istotne linia pomimo swoich niewielkich rozmiarów składa się z kompletnego zestawu maszyn niezbędnych do wytworzenia czekolady o najwyższych parametrach jakościowych zapewniając równomierne rozdrobnienie masy do poziomu 20 µm. W skład NANO linii wchodzi mikser MTE 250 do mieszania składników płynnych i sypkich w tym cukru kryształu, młyn dwuwalcowy zapewniający wstępne rozdrobnienie masy do 100 µm oraz młyn 3 walcowy wydający na godzinę około 250 kg masy 20 µm. Linia zakończona jest 2 jedno-wałowymi konszami ALPHA 1 które zapewniają powstanie najwyższej jakości produktu.
NANO linia może być wykorzystywana również w dużych zakładach do produkcji produktów na które jest mniejsze zapotrzebowanie np. białej czekolady czy czekolady wolnej od mlecznych alergenów.