Użycie młynów dwuwalcowych jest powszechnie stosowane w większości zakładów produkujących czekoladę. Produkt dostarczany do młyna to półpłynna masa o rozdrobnieniu na poziomie 500 µm, zawierająca mniej niż 1 % cząsteczek o wielkości przekraczającej 4 mm Masa po przejściu przez tzw. “dwuwalcówkę” uzyskuje odpowiedni poziom rozdrobnienia przed wejściem do kolejnego urządzenia w etapie produkcji tj. młyna pięciowalcowego ( 120-220 µm). Co więcej włączenie maszyny do cyklu produkcyjnego pozwala na skrócenie czasu mieszania składników w mikserze. Urządzenia SACMI z serii HCP( HCP209, HCP213,HCP218) , wyposażane są w walce o różnej długości, zapewniając odpowiednią do wymagań klienta wydajność. Przechodząca przez nie masa uzyskuje jednolitą konsystencję co zapewnia jej efektywniejsze przerabianie przez młyn pięciowalcowy.
Serwis
Stawiamy duży nacisk na ciągły rozwój działu serwisu, który zbudowany jest w oparciu o fabrycznie przeszkolonych techników wykonujących instalacje nowych urządzeń i zapewniających obsługę gwarancyjna i pogwarancyjną. Dzięki dostępowi do części zamiennych serwis Sacmi Packaging & Chocolate Sp. z o.o. zapewnia błyskawiczną reakcję minimalizując ryzyko długiego przestoju maszyn w razie awarii.
Kontakt do serwisu
e-mail: serwis@sacmi.com.pl,
tel: +48 123957502
Części zamienne
e-mail: czesci@sacmi.com.pl,
tel: +48 123957502