Miksery


Maszyny serii MTE i PNM to automatyczne urządzenia do mieszania składników masy czekoladowej, kremów i nadzień. W mikserach mieszane mogą być składniki, o różnym stopniu rozdrobnienia, zarówno w formie stałej jak i płynnej. Urządzenia w szczególności nadają się do mieszania mas tworzonych przy użyciu cukru kryształowego, które w kolejnych stadiach produkcji będą rozdrabniane przy użyciu młynów dwu i pięcio- walcowych.

Maszyny o kompaktowej budowie, wyposażone w precyzyjny system dozowania gwarantują optymalizację cyklu mieszania i zapewniają wydajność od 500 do 1850 kg na cykl. Kształt zbiornika w którym wykonywany jest proces mieszania zapewnia maksymalną homogenizację użytych składników uraz odpowiednie uplastycznienie masy. Konstrukcja wałów umożliwia optymalną pracę przy mieszaniu mas przygotowanych na bazie różnych receptur opartych o użycie zarówno cukru pudru jak i cukru kryształowego.

Miksery do czekolady | SACMI